Hakim Ziyech staat zondag in het competitieduel met FC Twente gewoon in de basis bij Ajax. Ziyech begon tegen FC Kopenhagen op de bank.

De Marokkaans international had aangegeven vermoeid te zijn. Trainer Peter Bosz kondigde na dat duel al aan dat de middenvelder tegen zijn oude club Twente weer in de basis zou beginnen. "Hakim gaat spelen", herhaalde hij een dag later.

Ajax en FC Twente trappen zondag pas om 16.45 uur af. "Voor ons is dat wel prettig. We hebben een zware wedstrijd in de benen en de jongens lagen na de terugvlucht laat in bed. Dan is het wel fijn om zondag laat te spelen."

Volledige selectie
Bosz kan zondag over een volledige selectie beschikken. "Ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden waarin wij het spel zullen moeten maken. Maar dat is geen probleem, dat moeten we iedere wedstrijd en dat willen we ook graag."

FC Twente werkte eveneens met een vrijwel volledige selectie toe naar de krachtmeting in Amsterdam. Alleen Oussama Assaidi traint nog niet met de groep mee. De aanvaller liep vorige maand een bovenbeenblessure op. Assaidi liet zich vrijdag wel weer op het veld zien, maar voor een individuele training.

FC Twente won eind vorig jaar in Enschede met 1-0 van Ajax, dankzij een strafschop in blessuretijd van Mateusz Klich (FOX Sports/ANP)