Peter Sagan
Peter Sagan - © ANP

Sagan bewijst klasse in Tirreno-Adriatico

10 maart 2017
Peter Sagan heeft vrijdag de derde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. Het was een vlakke rit van Monterotondo Marittimo naar Montaldo Di Castro over 204 kilometer.

De Slowaakse wereldkampioen toonde zich op de lastige aankomst, die licht omhoog ging, de sterkste. De kopman van Bora-Hansgrohe passeerde de Italiaanse sprinter Elia Viviani van Sky met een machtige versnelling en kon weer een overwinning vieren.

De Belg Jurgen Roelandts kwam als derde over de streep, Ramon Sinkeldam was op de tiende plek de beste Nederlander. De Australiër Rohan Dennis van BMC nam de leiding in het algemeen klassement over van ploeggenoot Greg Van Avermaet.

Aanvallers achterhaald
Een groepje avonturiers werd al ruim voor de finish teruggepakt door het jagende peloton, dat op volle snelheid richting Montaldo Di Castro denderde.

"Iedereen was bang voor wind en waaiers in de laatste 50 kilometer", zei Sagan. "Uiteindelijk gebeurde er niets. Maar veel renners hadden door het hoge tempo niet zulke goede benen meer."

Opgehouden
Bij het ingaan van de laatste kilometer ging in de voorste gelederen van het peloton een renner onderuit, die anderen meenam in zijn val onder wie Tom Boonen. Ook klassementsleider Van Avermaet werd opgehouden.

Slechts een kleine groep kon daardoor om de winst sprinten. Viviani trok hard door, maar de sprinter zag op het hellende laatste stuk Sagan voorbij stuiven. De Slowaak boekte zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder al Kuurne-Brussel-Kuurne had gewonnen. (ANP)