Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

WTA Indian Wells: Bertens verder na zege op Bencic

11 maart 2017
Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Indian Wells. De nummer twintig van de wereld was met 6-2, 6-2 te sterk voor de Zwitserse Belinda Bencic.

Bertens kon wel weer eens een opsteker gebruiken. 25-jarige Westlandse strandde dit jaar in de eerste ronde bij vier WTA-evenementen plus de Australian Open. Alleen in Hobart wist ze twee partijen in winst om te zetten.

In Indian Wells begon haar toernooi in de tweede ronde, nadat ze als achttiende geplaatste speelster met een bye automatisch was doorgestroomd.

Stroeve start
Bertens leek na de eerste slagenwisselingen een lastige partij voor de boeg te hebben tegen de mondiale nummer 128. Ze wist haar eerste servicegame pas na veertien punten binnen te slepen en zag Bencic haar eerste opslagbeurt prompt op love winnen.

De stroeve start bleek echter niet tekenend voor de rest van de wedstrijd. Bertens pakte de eerste set alsnog eenvoudig met drie breaks op rij, tegenover een ingeleverde servicegame.

In het tweede bedrijf maakte de Nederlandse het karwei vakkundig af door twee keer door de opslag van Bencic te slaan.

Bertens treft in de volgende ronde met Timea Bacsinszky opnieuw een Zwitserse tegenstandster. De nummer vijftien van de plaatsingslijst versloeg  Monica Niculescu met 7-5, 6-2. (FOX Sports)

 

Gerelateerd