Samenvatting ADO Den Haag - N.E.C.

Havenaar bezorgt ADO kapitale driepunter

11 maart 2017
Mike Havenaar heeft zich zaterdag ouderwets doen gelden voor ADO Den Haag. De spits maakte de enige, dus winnende treffer in het belangrijke duel met N.E.C.: 1-0.

Havenaar knikte, praktisch ongedekt, de bal na 72 minuten tegen de touwen. De ingevallen spits maakte daarmee een einde aan zijn doelpuntendroogte, die hij eind augustus inzette. Havenaar speelde sindsdien achttien duels zonder te scoren, hij miste er vijf door blessureleed.

Het glorieuze moment van Havenaar bleek genoeg voor de eerste overwinning van 2017 en tevens de eerste zege onder leiding van Alfons Groenendijk, wiens ploeg zaterdag traag op gang kwam. Het eerste gevaar van ADO liet bijna 45 minuten op wachten. 

Achter de oren krabben
N.E.C. zal zich tijdens de terugreis naar Nijmegen nog even goed achter de oren krabben. De Nijmegenaren ondernamen bijna drie keer zo veel doelpogingen als de thuisploeg en raakten in de eerste helft - via Mohamed Rayhi - de lat.

ADO heeft door de spaarzame driepunter de laatste plaats overgedaan aan Roda JC. De Limburgers komen zondag in actie tegen FC Groningen. (FOX Sports)