Andy Murray
Andy Murray - © ANP

ATP Indian Wells: Misère Murray blijft voortduren

12 maart 2017
Andy Murray zal ook dit jaar niet zegevieren op Indian Wells. De Schotse nummer een van de wereld werd in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door qualifier Vasek Pospisil uit Canada: 4-6, 6-7.

Murray maakte al twaalf keer zijn opwachting op het masterstoernooi in Californië, maar wist het evenement nog nooit op zijn naam te schrijven. In zijn enige finale op het hardcourt van de Indian Wells Tennis Garden kreeg hij in 2009 met 1-6, 2-6 een pak slaag van Rafael Nadal.

Voorsprong
Tegen Pospisil leek aanvankelijk niets te wijzen op een verrassing. Murray kwam op een 3-1 en 4-2 voorsprong, maar drie ingeleverde servicebeurten op rij braken hem alsnog op in de eerste set.

Pospisil, de mondiale nummer 129, sloeg in de eerste game van het tweede bedrijf meteen weer door de opslag van Murray heen. Murray rechtte zijn rug en trok de stand weer gelijk, waarna de resterende games op service werden verdeeld.

In de tiebreak liep Pospisil vlot uit naar een 2-6 voorsprong en maakte hij uiteindelijk het karwei af op zijn vijfde matchpoint.

Wawrinka
Stan Wawrinka ging wel door naar de derde ronde. De nummer drie van de plaatsingslijst versloeg Paolo Lorenzi met 6-3, 6-4.

De Zwitserse favoriet had aan een break in de eerste en de tweede set voldoende voor de zege tegen de Italiaan, die in de vorige ronde Robin Haase had uitgeschakeld. (FOX Sports)

Gerelateerd