Millwall-coach Neil Harris is niet te spreken over het gedrag van de supporters van zijn club, die zich schuldig hebben gemaakt aan racistische spreekkoren richting Tottenham-aanvaller Heung-Min Son.

Tijdens de kwartfinale van de FA Cup tussen Tottenham en Millwall (6-0) kreeg de 24-jarige Son, goed voor een hattrick, kwetsende liederen over zijn Aziatische achtergrond naar zijn hoofd geslingerd.

Harris hoorde de spreekhoren zelf niet, maar veroordeelde het gedrag na afloop ten zeerste. "Het is een schande dat we het hier over hebben", aldus de hoofdcoach. "Het is verkeerd in de samenleving en óók in de voetbalwereld. We willen dat deze mensen hard worden aangepakt."

Onderzoek
Naar Millwall, nummer vier van de  de League One (het derde niveau), is al een onderzoek ingesteld door de Engelse voetbalbond FA.

Leicester City klaagde eerder ook al over het gedrag van Millwall-fans in de vorige ronde van het oudste bekertoernooi ter wereld. (FOX Sports)

Lord Ouseley, voorzitter van de anti-racisme groep Kick It Out en een Millwall fan, vertelde de Associated Press persbureau: "Als een klacht wordt ingediend zullen ze moeten worden bekeken om te zien of ze hebben geen geldigheid te zien of het wekt raciale haat." Millwall zijn nog in onderzoek door de FA na Leicester geklaagd over het gedrag van de fans van de club na hun overwinning in de vorige ronde.