De PSV-aanval is als herboren uit de winterstop gekomen. Luuk de Jong en consorten maakten in 2017 nu al meer Eredivisie-treffers dan in de eerste seizoenshelft.

In de negen competitiewedstrijden sinds de jaarwisseling scoorde PSV 26 keer, een gemiddelde van 2,9 goals per duel. In de zeventien Eredivisie-duels daarvoor waren de Eindhovenaren slechts 25 maal trefzeker, oftewel 1,5 keer per wedstrijd.

Symbool voor de opleving voorin staat Luuk de Jong. De spits ploeterde lange tijd, maar heeft het vizier de laatste weken op scherp staan. In de laatste zes wedstrijden verzorgde hij de helft van zijn totale seizoensproductie: vier goals. Voor die andere vier treffers had de aanvalsleider twintig competitieduels nodig.

Iedereen draagt tegenwoordig echter zijn steentje bij. Siem de Jong, bijvoorbeeld, die dit weekeinde op bezoek bij Go Ahead Eagles voor het eerst in dezelfde wedstrijd scoorde als zijn broertje.

En zelfs Andrés Guardado deed een duit in het zakje. De Mexicaan zorgde voor 1-3 in Deventer, zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds 31 oktober 2015. Hij stond sindsdien 35 competitieduels droog. (FOX Sports)