Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

WTA Indian Wells: Bertens sneuvelt ondanks comeback

12 maart 2017
Kiki Bertens is ondanks een knappe comeback uitgeschakeld in de derde ronde van Indian Wells.

De 25-jarige Westlandse knokte zich tegen Timea Bacsinszky uit Zwitserland terug uit verloren positie en stevende af op de zege, maar gaf die voorsprong alsnog uit handen: 6-3 5-7 7-6 (8).

Bertens, als achttiende geplaatst, moest toestaan dat haar opponente haar in de eerste set een keer vaker brak, wat genoeg was voor de setwinst.

Matchpoints
In de tweede set leverde de Nederlandse meteen bij 0-0 haar service in en die achterstand leek haar fataal te worden. Op 5-4 achter werkte Bertens echter twee matchpoints weg om vervolgens alsnog de set te pakken.

In de derde set was Bertens lang de sterkste. Ze brak haar tegenstandster op 2-1 en hield die voorsprong vast. Op 5-3 kreeg ze drie wedstrijdpunten, maar kon die niet benutten. De Zwitserse brak terug en dwong een tiebreak af. In de thriller die volgde trok Bacsinszky alsnog aan het langste eind.

Dubbelspel
Enkele uren later kwam voor Bertens ook het dubbeltoernooi ten einde. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson verloor ze van het als eerste geplaatste koppel Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova: 1-6, 5-7. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd