Fans van Twente
Fans van Twente - © Pro Shots

Boetes voor Twente en Roda na wanordelijkheden

13 maart 2017
De commissie van beroep van de KNVB heeft FC Twente een boete opgelegd van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van twee jaar.

FC Twente wordt gestraft voor de wanordelijkheden tijdens het uitduel met PSV in november. Tijdens die wedstrijd waren er vuurwerkincidenten, waarna er een vechtpartij uitbrak en gewonden vielen.

In dit schikkingsvoorstel is rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van 5.000 euro naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk bij de wedstrijd sc Heerenveen - FC Twente van september 2016.

Verder krijgen de Tukkers ook een boete opgelegd van 2500 euro voor het spandoek met de tekst 'hasj, coke & pillen, zo gaan we op pad' tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Roda
Ook Roda JC kreeg een boete van 5.000 euro opgelegd voor wanordelijkheden in het stadion. Tijdens het duel met N.E.C. in januari werd er vuurwerk afgestoken in het uitvak.

In dit schikkingsvoorstel is rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van 5.000 euro naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk bij de wedstrijd SC Cambuur - Roda JC op 3 maart 2016.

FC Twente en Roda JC zijn akkoord gegaan met de schikkingsvoorstellen. (FOX Sports)