Samenvatting Chelsea - Manchester United

Kanté schiet Chelsea naar halve finale tegen Tottenham

13 maart 2017
Chelsea heeft zich ten koste van Manchester United gekwalificeerd voor de halve finale van de FA Cup (1-0). N'Golo Kanté ontpopte zich met zijn treffer tot matchwinner van de avond.

Manchester United-coach José Mourinho keerde met lichte kopzorgen terug bij zijn oud-werkgever Chelsea. Met de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic (schorsing) Anthony Martial (ziekte) en Wayne Rooney (blessure) was het luxeprobleem in de spits als sneeuw voor de zon verdwenen.

Marcus Rashford nam de honneurs waar in de spits en bediende binnen het half uur Henrikh Mkhitaryan, maar het schot van de middenvelder raasde langs het doel.

Aan de andere kant was het Eden Hazard die met een goede actie een klein offensief van Chelsea inleidde. De gestrekte arm van David de Gea voorkwam tweemaal een treffer. 

Rode kaart
Het overwicht van de thuisploeg kreeg nog meer gestalte toen Manchester United met tien man verder moest. Middenvelder Ander Herrera haakte tweemaal de dribbelende Hazard en kreeg evenveel gele kaarten, wat leidde tot een rode kaart voor de Spanjaard. 

Chelsea profiteerde vijf minuten na rust van de manmeersituatie. Middenvelder Kanté tilde met een laag afstandsschot de stand naar 1-0.

Ploeggenoot en doelman Thibaut Courtois was na een kwartier net zo belangrijk, door oog in oog met Rashford zijn lage schot te keren.

Halve finales 
De ploeg van Antonio Conte kwam vervolgens niet meer in de problemen en plaatste zich zodoende voor de halve finales van de FA Cup.

Daarin treft Chelsea Tottenham Hotspur, Arsenal moet tegen Manchester City. Beide duels worden op Wembley gespeeld. (FOX Sports)