Roger Federer
Roger Federer - © ANP

ATP Indian Wells: Federer treft Nadal na zege op Johnson

15 maart 2017
Roger Federer en Rafael Nadal zijn opnieuw tot elkaar veroordeeld. Twee maanden na de finale van de Australian open treffen de twee rivalen elkaar in de vierde ronde van Indian Wells.

Federer, viervoudig winnaar op Indian Wells, boekte een ticket voor de titanenstrijd door in twee tiebreaks af te rekenen met de Amerikaan Steve Johnson: 7-6, 7-6. Nadal was eerder in een Spaans onderonsje te sterk voor Fernando Verdasco.

De laatste keer dat de twee oude rotten elkaar troffen was tijdens de eindstrijd van de Australian Open eind januari. Federer pakte in Melbourne zijn achttiende Grand Slam-titel – en zijn eerste sinds Wimbledon 2012 - door Nadal na een thriller en vijf sets te verslaan.

Uitstekende vorm
Federer, die in California als negende is geplaatst, steekt nog altijd in uitstekende vorm. De Zwitser heeft op de Indian Wells Tennis Garden nog geen set ingeleverd.

Ook tegen Johnson gaf de 35-jarige routinier zijn tegenstander amper kansen op zijn eigen service. Zonder een enkel breakpoint liep de eerste set uit op een tiebreak, waarin Federer koelbloedig het karwei klaarde.

Het tweede bedrijf liep volgens hetzelfde stramien. In de resulterende tiebreak werd Federer weliswaar twee keer gebroken, maar hij zette er vier breaks tegenover.

Nadal, de nummer vijf van de ranking, versloeg dinsdagavond al Verdasco. De Spanjaard was na anderhalf uur klaar met zijn landgenoot: 6-3, 7-5.

Djokovic door
Novak Djokovic schaarde zich bij zijn twee concurrenten in de vierde ronde. De nummer twee van de wereld stuurde Juan-Martin Del Potro in drie sets naar huis: 7-5, 4-6, 6-1.

Djokovic verloor tegen de Argentijn meteen zijn eerste servicebeurt, maar wist het slippertje in het restant van de set nog goed te maken. Del Potro brak ook in het tweede bedrijf meteen de opslag van de Serviër en deze keer sleepte hij de setwinst wel binnen.

De dadendrang van Del Potro kwam in de derde set ten einde. Hij trok met moeite de stand op 1-1 gelijk, maar zag Djokovic daarna de volgende vijf games afraffelen. (FOX Sports)

 

Gerelateerd