Michael van Praag
Michael van Praag - © Pro Shots

Van Praag: "Geen ambitie meer voor voorzitterschap FIFA of UEFA"

15 maart 2017
Michael van Praag is optimistisch gestemd over zijn herverkiezing als UEFA-bestuurslid. Van Praag behoort op 5 april tot de dertien kandidaten die strijden om acht plaatsen, op het congres van de Europese voetbalbond in Helsinki.

"Ik kan en wil nog een termijn, dus ik ga proberen herkozen te worden", zegt Van Praag, momenteel verantwoordelijk voor de portefeuille Safety & Security binnen de UEFA.

"Mijn kansen schat ik wel redelijk in. Maar ik heb wel van eerdere verkiezingen geleerd, toen schatte ik mijn kansen ook goed in en werd ik het uiteindelijk niet. Voor deze verkiezingen denk ik dat het wel goed komt."

Van Praag is blij met de koers die gevaren wordt door de UEFA en haar voorzitter Aleksander Ceferin. In 2016 streden de twee nog tegenover elkaar in de strijd om het voorzitterschap van de bond.

"We werken enorm hard samen, Ceferin is een geweldige president. Ik zie hem ondanks dat we om het voorzitterschap streden ook helemaal niet als opponent. Als je naar onze programma's kijkt willen we precies hetzelfde. Ik ben zeer tevreden met hem en doe er alles aan om te zorgen dat zijn missie gaat slagen."

Infantino
Lovende woorden had Van Praag ook voor FIFA-voorzitter Gianni Infantino. "Het is een hartstikke goede kerel. Infantino gaat de FIFA echt gezond krijgen, dat kan ik je garanderen."

"Aan het begin van zijn voorzitterschap heeft hij veel weerstand ondervonden van Blatter-gezinden binnen de FIFA. Die hebben hem ongelofelijk tegengewerkt en gingen met allerlei akkefietjes naar de ethische commissie. Dat werd allemaal geseponeerd omdat er simpelweg niets van waar was."

Na pogingen om voorzitter te worden van de FIFA in 2015 en van de UEFA in 2016, hoeft in de toekomst geen derde poging van Van Praag te worden verwacht.

"Ik heb helemaal geen ambitie meer om voorzitter te worden van de UEFA of FIFA. In 2015 heb ik me alleen maar kandidaat gesteld voor de positie binnen de FIFA omdat toenmalig voorzitter Sepp Blatter, die zei dat hij na zijn lopende termijn ging stoppen, zich toch weer verkiesbaar stelde." (FOX Sports)

Slaan kost Beugelsdijk twee duels

15 maart 2017
Slaan kost Beugelsdijk twee duels
ADO Den Haag kan de komende twee wedstrijden geen beroep doen op Tom Beugelsdijk. De verdediger is drie duels, waarvan één voorwaardelijk geschorst.