Francois Gesthuizen
Francois Gesthuizen - © Pro Shots

FC Oss stuurt trainer Gesthuizen de laan uit

15 maart 2017
FC Oss heeft woensdag de samenwerking met trainer François Gesthuizen per direct beëindigd. Volgens de club uit de Jupiler League is 'de wisselwerking en de vertrouwensband tussen de trainer en de spelersgroep onvoldoende gebleken'.

Dat meldt FC Oss, dat zeventiende staat, op de website. Gesthuizen was bezig aan zijn eerste seizoen. Hij volgde afgelopen zomer Reinier Robbemond op, die als laatste was geëindigd.

De oud-voetballer van onder meer TOP Oss, NAC en Cambuur was eerder trainer van Achilles '29 en tekende een contract voor een jaar in Oss. Maandag verloor zijn ploeg op eigen veld met 2-7 van Cambuur. Dat was de derde nederlaag op rij.

Het geloof dat het vertrouwen tussen coach en spelers kan worden hersteld, ontbreekt bij de clubleiding: "Hierdoor voelen we ons genoodzaakt om afscheid te nemen van de oefenmeester."

Assistent Klaas Wels neemt voorlopig de taken van Gesthuizen over. Wels beschikt over de vereiste papieren om als hoofdtrainer in de Jupiler League te werken. (FOX Sports/ANP)