Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld - © ANP

Barney maakt Ahoy gek, Klaasen stelt teleur

16 maart 2017
Raymond van Barneveld heeft donderdag tot groot enthousiasme van een vol Ahoy zijn derde overwinning geboekt in de Premier League Darts.

Dat deed de Hagenaar uitgerekend tegen ex-wereldkampioen Gary Anderson. De Schot had de laatste elf onderlinge ontmoetingen gewonnen. Barney won met 7-2 en komt daarmee op acht punten uit zeven duels.

Klaasen
Eerder op de avond redde Jelle Klaasen het niet tegen de Engelsman James Wade. De Brabander had weer veel last van een polsblessure en verloor met 7-3.

Met nog twee speelronden voor de boeg is de kans groot dat Klaasen tot de twee afvallers behoort, die in het vervolg niet meer mee mogen doen. Met nog twee speelrondes te gaan lijkt hij kansloos voor de tweede fase van de competitie, die volgende week verder gaat in Manchester.

Klaasen, die slechts tot een gemiddelde kwam van 86, heeft pas drie punten uit zeven duels en staat daarmee laatste.

Van Gerwen
In de slotpartij was regerend wereldkampioen Michael van Gerwen te sterk voor legende Phil Taylor. Mighty Mike keek al snel tegen een achterstand aan (3-1) maar nam daarna de partij in handen en won met 7-4.

Zo bleef de Vlijmenaar tweede achter de Schot Peter Wright, die de Engelsman Dave Chisnall versloeg. Wright heeft elf punten. Van Gerwen, met een duel minder, staat op tien.

Taylor raakte in de slotfase geïrriteerd en een deel van de toeschouwers begeleidde hem daarop met boegeroep. "Ik weet niet wat er met Phil aan de hand was'', zei Van Gerwen. "Ik ken hem zo niet. Hij leek aan het einde niet meer geconcentreerd.''

Van Gerwen had het zelf ook moeilijk in een uitverkocht Ahoy, maar dat had een andere reden. "Het is lastig voor mij, in deze sfeer. Iedereen verwacht en wil dat ik win. Dat is fijn, maar geeft ook extra druk. Het is voor mij makkelijker om in Engeland te spelen. Maar ik heb gedaan wat ik moest doen.'' (FOX Sports/ANP)