FC Twente heeft vrijdag laten zien dat het maar weinig kansen nodig heeft om een wedstrijd te winnen. Op bezoek bij Roda JC werd het 0-3, mede dankzij twee goals van Fredrik Jensen.

Slechts vier keer schoot FC Twente op het doel van de thuisploeg. En geloof het of niet, driemaal was het raak. Het Finse talent Jensen ontpopte zich tot hoofdrolspeler in het Parkstad Limburg Stadion. Na een half uur zette de middenvelder zijn ploeg met een droge schuiver op voorsprong.

Vlak voor rust mocht de compleet vrijgelaten Jensen nogmaals uithalen. En opnieuw deed hij dat met succes, waardoor FC Twente met een 0-2 voorsprong de kleedkamers opzocht. Het bleek een spaarzaam Fins dubbelsucces in de Eredivisie.

Na rust was Roda niet bij machte om zich te herstellen van die achterstand. De Limburgers, vorige week nog een maatje te groot voor FC Groningen, bezorgden Twente-doelman Nick Marsman amper werk. Aan de overkant ging FC Twente ondertussen vrolijk door met de uiterst effectieve prestatie. Want ook het derde schot op doel leverde, via Enes Ünal, een doelpunt op.

Twente klimt
Door de ruime zege klimt FC Twente twee plaatsen en mag het zich - minstens voor een dag - de nummer vijf van Nederland noemen. Concurrenten Vitesse (zaterdag uit tegen PSV) en AZ (zondag thuis tegen ADO) kunnen dit weekend nog langszij komen.

Roda, zestiende op de ranglijst, zal eveneens met spanning het duel tussen AZ en ADO afwachten. Bij winst haalt ADO de Limburgers in. Dat geldt eveneens voor Go Ahead, dat zondag het immer beladen onderonsje met PEC Zwolle afwerkt. (FOX Sports)