Svetlana Kuznetsova
Svetlana Kuznetsova - © ANP

WTA Indian Wells: Russisch onderonsje in finale

18 maart 2017
Elena Vesnina verkeert momenteel in de vorm van haar leven. De Russin plaatste zich ten koste van Kristina Mladenovic voor de finale van Indian Wells: 6-3, 6-4.

Vesnina versloeg op het hardcourt van de Indian Wells Tennis Garden Angelique Kerber, de nieuwe nummer een van de wereld, en Venus Williams om in de halve eindstrijd te geraken. Net als tegenstandster Mladenovic kwam ze voor het eerst zo ver op een WTA Premier tournament.

Vesnina maakte vlot duidelijk dat ze de kans op haar eerste grote finale in het enkelspel niet wilde vergooien. Via twee breaks snelde ze naar een 5-0 voorsprong en haalde ze de eerste set ondanks een ingeleverde opslagbeurt eenvoudig binnen.

De nummer vijftien van de wereld had ook in het tweede bedrijf goed zicht op de service van Mladenovic. Ze brak de opslag meteen drie keer op rij en gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Kuznetsova koelbloedig
Vesnina treft in de finale landgenote Svetlana Kuznetsova. De mondiale nummer acht drong door tot de eindstrijd na twee gewonnen tiebreaks tegen Karolina Pliskova: 7-6, 7-6.

Kuznetsova sloeg meteen twee keer door de service van Pliskova heen, maar leverde de 3-0 voorsprong net zo makkelijk weer in. In de tiebreak was ze op het beslissende moment weer bij de les.

De tweede set begon met twee breaks, waarna de speelsters geen opslagbeurt meer verloren. Kuznetsova liet vervolgens in de tweede tiebreak van de partij zien dat ze de koelbloedigste was. (FOX Sports)