Puerto Rico naar halve finales
Puerto Rico naar halve finales - © ANP

Puerto Rico tegen Oranje in halve finales WBC

18 maart 2017
Puerto Rico heeft zich vrijdag als derde land geplaatst voor de halve finales van de World Baseball Classic en treft daarin de honkballers van Oranje.

De verliezend finalist van de editie van 2013 was in San Diego het team van de Verenigde Staten met 6-5 de baas en voegt zich bij Japan en Nederland voor de finaleronde in Los Angeles.

Oranje
De Puerto Ricanen zijn dit toernooi nog ongeslagen en eindigen op de eerste plaats in hun groep. Oranje - de nummer twee van de andere poule - is zodoende de tegenstander tijdens de halve eindstrijd in de nacht van maandag op dinsdag.

De vierde halvefinalist komt uit de partij tussen de Verenigde Staten en titelverdediger Dominicaanse Republiek. Deze wedstrijd staat zaterdagnacht op de rol.

Snelle voorsprong
Puerto Rico liep tegen Team USA meteen in de eerste inning uit naar een 4-0 voorsprong. De Verenigde Staten kwamen in de zesde inning terug tot 4-3, maar Puerto Rico reageerde met twee runs in de gelijkmakende slagbeurt.

Brandon Crawford maakte het in de negende inning nog even spannend. De Amerikaanse shortstop hielp met een driehonkslag twee man over de thuisplaat, maar verder liet Puerto Rico het niet komen. (FOX Sports/ANP)