Samenvatting N.E.C. - FC Utrecht

Utrecht heeft weinig moeite met N.E.C. in Nijmegen

18 maart 2017
FC Utrecht blijft prima presteren in de Eredivisie. De Domstedelingen hadden zaterdagavond weinig te duchten van N.E.C. op bezoek in Nijmegen: 0-3.

Erik ten Hag had een basisplaats ingeruimd voor Zakaria Labyad, de eerste van de middenvelder sinds zijn winterse komst, en werd binnen een half uur beloond voor die keuze.

De vijfvoudig Marokkaans international opende de score in Nijmegen met een schot van afstand dat niet imponerend oogde, maar ver genoeg in de hoek geplaatst was om N.E.C.-doelman Joris Delle te verschalken (0-1).

Een kleine tien minuten later verdubbelde Yassin Ayoub de marge. De middenvelder schoot feilloos binnen na een goed getimed passje van Sofyan Amrabat (0-2).

Verdiend
De Utrechtse voorsprong bij rust was verdiend. Alle belangrijke statistieken - schoten, schoten op doel, hoekschoppen - waren in het voordeel van de bezoekers.

In de tweede helft duurde het vervolgens bijna twintig minuten voordat de Domstedelingen het vijandelijke doel onder vuur namen, maar was het wel direct raak. Sébastien Haller bleef oog-in-oog met Delle uiterst kalm en schoof beheerst de 0-3 binnen.

Stevig op vier
De simpele zege in Nijmegen betekent dat FC Utrecht plek vier stevig in handen heeft. N.E.C. blijft dertiende, maar moet vrezen dat PEC Zwolle zondag voorbij gaat. (FOX Sports)

 

Dost in bloedvorm naar Oranje

18 maart 2017
Dost in bloedvorm naar Oranje
Bas Dost blijft maar scoren voor Sporting Lissabon. De spits was zaterdagavond met twee doelpunten wederom goud waard voor zijn ploeg tegen Nacional...