Sparta heeft voorlopig afscheid genomen van de gevarenzone in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen op Het Kasteel met 3-1 van Heracles Almelo en staan nu twaalfde.

De zege voor Sparta kwam verrassend gemakkelijk tot stand. De 1-0 van Ryan Sanusi was een van richting veranderd schot en daardoor een erg gelukkige treffer.

Maar de weerstand van de bezoekers was dusdanig zwak, dat Heracles geen enkele aanspraak mocht maken op zelfs maar een puntje.

Armenteros
Typerend was de gemiste penalty van Samuel Armenteros. De spits, die bij een goal zijn vijftigste Eredivisie-doelpunt had mogen noteren, mocht aanleggen.

Maar de aanvaller schoot zo ontzettend zwak in, dat Sparta-doelman Roy Kortsmit drie push-ups had kunnen doen voor hij de bal oppakte.

Het betekende de tweede misser van elf meter dit seizoen voor Armenteros, die in januari ook al tegen PSV faalde vanaf de penaltystip.

Pusic
Het slotakkoord was voor nieuweling Martin Pusic. De Oostenrijkse aanvaller, in de winterstop overgekomen van FC Midtjylland, mocht twee keer raak koppen en bracht Sparta in een zetel.

De zege kwam vervolgens geen moment in gevaar, al was de mooiste van de avond wel van een Heraclied. Joey Pelupessy schoot in de 90ste minuut prachtig raak. (FOX Sports)