Samenvatting sc Heerenveen - Feyenoord

Sterke comeback levert Feyenoord alsnog zege op in Heerenveen

19 maart 2017
Wat is er gezegd en gedaan in de Feyenoord-kleedkamer halverwege het uitduel met sc Heerenveen? De Rotterdammers lieten een zwakke eerste helft volgen door een uitstekende tweede: 1-2.

Winnen in Friesland was voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst om twee redenen cruciaal. Allereerst moest voorkomen worden dat Feyenoord schade opliep in de titelrace, tegen een opponent die zich in het verleden een bijzonder lastige horde toonde.

Daarnaast was er het mentale aspect van een mogelijke sof zo vlak voor de interlandperiode, terwijl direct daarna de kraker tegen Ajax wacht.

Dominant Heerenveen
Heerenveen maakte voor rust echter duidelijk dat het niet mee wenste te werken. De ploeg van Jurgen Streppel zocht fanatiek de aanval, dwong kansen af en kwam na negentien minuten verdiend op voorsprong.

Reza Ghoochannejhad viert zijn openingstreffer | Pro Shots

Reza Ghoochannejhad legde de matig spelende Miquel Nelom in de luren met een klassieke schaar, waarna Nelom de spits neerlegde in het strafschopgebied. Reza benutte de toegekende penalty vervolgens zelf: 1-0.

Teamtalk
De teamtalk van Van Bronckhorst in de rust raakte echter de juiste snaar. Feyenoord kwam als herboren uit de kleedkamer, nam het heft in handen en poetste via Nicolai Jørgensen de achterstand weg. De Deen werkte bij de tweede paal binnen voor de 1-1.

Nicolai Jørgensen werkt bij de tweede paal de 1-1 binnen | Pro Shots

Een kwartier daarna schoot Tonny Vilhena de koploper op voorsprong. De middenvelder, opgeroepen voor Oranje, knalde fraai raak in de verre hoek, op aangeven van Steven Berghuis: 1-2.

Pas na die treffer had Heerenveen weer iets in de melk te brokkelen, maar de jarige Brad Jones hield Feyenoord overeind met enkele prima reddingen.

Klassieker
Feyenoord kreeg met de zege juist een mentale boost richting De Klassieker van 2 april, daar waar het er na 45 minuten nog op leek dat de Rotterdammers in mineur zouden toewerken naar het bezoek aan Ajax. (FOX Sports)