Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen: "We zijn nog niet het beste team"

19 maart 2017
Max Verstappen denkt niet dat hij met Red Bull volgende week bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië meteen voor 'poleposition' kan gaan.

“Het is altijd moeilijk om te zeggen wie nu de beste auto heeft, maar je ziet wel duidelijk dat Ferrari sterker is dan vorig jaar. Mercedes zal er altijd wel bijzitten. Ik denk dat ze altijd wat meer verstoppertje spelen. Ook de afgelopen jaren was dat zo.”

“Voor ons kan ik het moeilijk zeggen. Ik denk persoonlijk dat we nog niet het beste team zijn, maar het blijft even afwachten”, zei de Nederlandse Formule 1-coureur op zijn website verstappen.nl.

Poleposition
“Na de kwalificatie in Australië zullen we zien hoe het is op pure snelheid. We gaan in ieder geval niet naar Melbourne met het idee dat we er poleposition kunnen halen. Op dit moment denk ik dat Ferrari en Mercedes ervoor zullen staan, maar hopelijk zullen we net als vorig jaar wel beter in het ritme komen.”

“We kunnen het beter doen dan vorig jaar, al moeten we nog hard aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. Ik zal in ieder geval mijn best doen en dan zullen we zien waar we staan.''

Speelgoedautootje
Over zijn nieuwe auto, aangepast aan de nieuwe reglementen, is Verstappen zeer te spreken. “Hij ziet er ten eerste een stuk agressiever uit. Als je ze beide naast elkaar zet is die van vorig jaar toch een speelgoedautootje.”

“Met de bredere banden heb je wat minder ruimte. In bepaalde bochten moet je een iets andere lijn nemen, anders raak je de binnenkant van de 'curbstone'. Je moet je wat aanpassen, maar je hebt meer grip wat een stuk fijner is om mee te rijden.” (ANP)