Samenvatting AZ - ADO Den Haag

Prachtgoals AZ vellen ADO: 4-0

19 maart 2017
AZ gaat als de nummer vijf van de Eredivisie de competitieloze interlandweek in. De Alkmaarders hadden bijzonder weinig moeite met ADO Den Haag: 4-0.

Dabney dos Santos (twee maal), Joris van Overeem en Fred Friday waren de doelpuntenmakers in het AFAS Stadion. Wat opviel, was de schoonheid bij drie van de vier goals.

De tweede van Dos Santos kwam tot stand via een mooi opgezette aanval via Alireza Jahanbakhsh en Stijn Wuytens. Laatstgenoemde hoefde de bal maar breed te leggen voor de aanvaller.

De derde van Alkmaarse makelaardij was helemaal om in te lijsten. Joris van Overeem, in de winterstop was hij bijna vertrokken bij AZ, stiftte de bal prachtig over ADO-goalie Robert Zwinkels heen.

De vierde mocht er ook wezen. Fred Friday profiteerde van een schitterende hakbal van Van Overeem, de middenvelder die lange tijd uit de gratie was bij trainer John van den Brom.

Door de zege stijgt AZ naar de vijfde plaats van de Eredivisie, omdat de Alkmaarders een beter doelsaldo hebben dan FC Twente. ADO blijft zeventiende. (FOX Sports)