"PSV doet weer volle bak mee"

Siem de Jong op tijd in vorm bij PSV

20 maart 2017
Siem de Jong was afgelopen weekend goud waard met zijn winnende treffer tegen Vitesse. Met zijn opkomende scoringsdrift bewijst de aanvaller zichzelf en PSV steeds vaker een dienst.

De Jong was tegen Vitesse bij negen schoten direct betrokken: vijf keer als schutter en vier keer als aangever. De ex-Ajacied schoot tegen de club uit Arnhem vier keer op doel; vaker dan alle overige PSV-spelers bij elkaar. 

Eredivisiedoelpunten
Door het doelpunt van Siem staan de broers De Jong nu op de eerste en tweede plaats in de lijst met meeste Eredivisie-doelpunten dit decennium.

Luuk wist in zijn periode bij FC Twente en PSV in totaal 93 keer het net te vinden. Siem vond 58 maal het net. De goaltjesdief deelt de tweede plek met voormalig PSV-speler Georginio Wijnaldum.

Eindspurt PSV
PSV spint garen bij de opbloeiende De Jong. De club won voor het eerst sinds 2005 de eerste zes thuisduels van een kalenderjaar in de competitie.

De Eindhovenaren hebben in 2017, met nog zeven duels te gaan, het aantal Eredivisie-zeges uit de eerste seizoenhelft (negen) al geëvenaard. (FOX Sports)