Kamohelo Mokotjo
Kamohelo Mokotjo - © Pro Shots

Zuid-Afrika hoopt Mokotjo op te kunnen stellen

21 maart 2017
De Zuid-Afrikaanse voetbalbond onderzoekt of Kamohelo Mokotjo nog steeds voor de nationale ploeg kan uitkomen nu de middenvelder van FC Twente een Nederlands paspoort heeft gekregen.

De 26-jarige Zuid-Afrikaan voetbalt al sinds 2009 in ons land en kreeg eind vorig jaar een Nederlands paspoort, waarmee hij binnen Europa makkelijker een transfer kan maken. Mogelijk betekent dat echter wel het einde van zijn interlandloopbaan.

Mokotjo heeft zich wel in Durban gemeld bij Owen da Gama, de interim-bondscoach na het ontslag van Ephraim Mashaba met wie de middenvelder van Twente een moeizame relatie had. Da Gama heeft Mokotjo opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Guinee-Bissau en Angola.

"Kamohelo wil graag spelen", aldus de bondscoach. "Het is aan de Zuid-Afrikaanse bond en de overheid of hij nog voor 'Bafana Bafana' kan uitkomen."

Mokotjo heeft zes interlands op zijn naam staan. Spits Lars Veldwijk, die eind vorig jaar debuteerde voor het Zuid-Afrikaanse elftal, zit ook weer bij de selectie. (ANP)