Westerlo heeft een officiële strafklacht ingediend naar aanleiding van mogelijke wedstrijdvervalsing tijdens de wedstrijd Kortrijk - Moeskroen. De club hoopt zo alsnog in de hoogste klasse te blijven.

"Na alle berichten in de media over mogelijke fraude zijn we tot dit besluit gekomen", zei de adviseur van Westerlo dinsdag. "We voelden ons verplicht, ook door de druk die onze supporters uitoefenen, om actie te ondernemen."

Door twee overwinningen op de laatste twee speeldagen tegen Standard Luik en Kortrijk wist Moeskroen zich net te handhaven in de eerste klasse A. De laatste overwinning zou niet helemaal eerlijk zijn gegaan.

Westerlo degradeerde door dit resultaat naar het tweede niveau. De ploeg met Nederlanders Elton Acolatse en Mitch Apau stond bij het ingaan van deze speelronde nog voorlaatste.

Voorlopig geparkeerd
Westerlo heeft in afwachting van het onderzoek, het eindklassement onder voorbehoud goedgekeurd. Moeskroen en Westerlo worden voorlopig allebei uitbetaald voor de zestiende plaats. De opbrengst van de vijftiende plaats wordt voorlopig geparkeerd. (FOX Sports/ANP)