Thorgan Hazard vervangt zijn broer Eden in de Belgische selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd zaterdag tegen Griekenland. De 23-jarige middenvelder van Borussia Mönchengladbach is opgeroepen door bondscoach Roberto Martínez.

Eden Hazard liep vorige week bij de training van zijn club Chelsea een kuitblessure op. Zijn broer Thorgan stond de afgelopen weken met een blessures aan knie en scheenbeen aan de kant bij Gladbach.

Vanwege de kwetsuur was hij aanvankelijk niet opgeroepen door de bondscoach. Thorgan maakte afgelopen weekend echter zijn rentree in de Duitse competitie. Hij viel in het duel met Bayern München in de tweede helft in. Martinez heeft hem daarom alsnog bij de groep gehaald.

Het kwalificatieduel staat zaterdag op de rol in Brussel. België gaat aan de leiding in de groep met de maximale score van twaalf punten uit vier duels, Griekenland volgt met tien punten.

De Rode Duivels spelen volgende week dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen Rusland, gastheer van het WK in 2018. (FOX Sports/ANP)

Marc Wilmots bondscoach Ivoorkust

21 maart 2017
Marc Wilmots bondscoach Ivoorkust
Marc Wilmots is de nieuwe bondscoach van Ivoorkust, dat heeft de bondsvoorzitter van het land dinsdag op een persconferentie bekendgemaakt.

Gerelateerd