Team USA wint in de finale van Puerto Rico
Team USA wint in de finale van Puerto Rico - © FOXSports.NL

Team USA glansrijk naar eerste WBC-titel

23 maart 2017
Team USA heeft woensdagnacht zijn eerste titel gewonnen op de World Baseball Classic. De Amerikanen rekenden in de finale ruim af met Puerto Rico, 8-0.

Puerto Rico, dat in de halve finales te sterk was voor Nederland, had de VS eerder in het toernooi nog met 6-5 verslagen. Maar in Los Angeles bleek dat zo'n resultaat er niet nogmaals in zat.

Waar het de Puerto Ricanen door het sterke optreden van de Amerikaanse werper Marcus Stroman nauwelijks lukte mensen op de honken te krijgen, sloegen de Amerikanen de ene na de andere honkslag. Werper David Robertson kon het bij een comfortabele 8-0 voorsprong afmaken en bezorgde de VS de eerste titel.

Stroman steelt de show
Daarvoor was het Stroman die de show stal door de honkballers van Puerto Rico geen kans te gunnen. Aan de andere kant kwamen de Amerikanen in de derde inning op 2-0 door een homerun van Ian Kinsler. In de vijfde slagbeurt liepen ze uit naar 4-0 door punten van Christian Yelich en Andrew McCutchen.

Tot dan toe kon Puerto Rico nog hopen op een comeback. In de zevende inning leek die kans helemaal verkeken. Met alle honken bezet sloeg Brandon Crawford met een honkslag Nolan Arenado en Eric Hosmer over de thuisplaat: 6-0. In dezelfde inning maakte McCutchen nog een punt. In de achtste inning liet hij Arenado ook nog eens scoren. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd