Aanvaller Brandley Kuwas heeft zijn debuut gemaakt voor de nationale voetbalploeg van Curaçao.

De vleugelspits van Heracles Almelo, die eind vorig jaar door bondscoach Danny Blind werd genoemd bij Oranje, leverde woensdagavond in Willemstad de assist bij het doelpunt in de oefenwedstrijd tegen El Salvador (1-1). Felitciano Zschusschen, onder meer oud-FC Twente en NAC Breda, tekende voor de treffer.

Gold Cup
Het vriendschappelijke duel diende voor Curaçao als voorbereiding op het toernooi om de Gold Cup, komende zomer in de Verenigde Staten.

De nationale ploeg van het Antilliaanse eiland heeft zich voor het eerst geplaatst voor het continentale toernooi met de beste landen van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Kuwas moet voorafgaand aan het toernooi om de Gold Cup beslissen of hij definitief international wordt voor Curuçao of wil wachten op een mogelijke kans in Oranje.

Oranje-kandidaat
De 24-jarige aanvaller uit Hoorn voerde vorig jaar een gesprek met Blind, die hem zelfs openlijk noemde als kandidaat voor het Nederlands elftal. Tot een selectie voor Oranje kwam het nog niet.

Kuwas speelde dit seizoen 26 competitieduels voor Heracles, waarin hij vier keer het net vond. Eerder kwam hij uit voor Excelsior en FC Volendam. (FOX Sports/ANP)