Tejay van Garderen
Tejay van Garderen - © ANP

Nieuwe rel in Catalonië: Van Garderen doet helm af

23 maart 2017
Het zal niet snel goed komen tussen Movistar en BMC. De twee wielerploegen zijn elkaar weer in de haren gevlogen tijdens de Ronde van Catalonië.

Movistar, de ploeg van kopman Alejandro Valverde, raakte dinsdag in opspraak, omdat José Rojas twee keer zijn ploeggenoten duwde. Dat is in een ploegentijdrit niet geoorloofd.

BMC, de ploeg van onder anderen Tejay Van Garderen, uitte veel kritiek. Van Garderen, leider in het algemeen klassement, plaatste een videofragment met de tekst 'niet toegestaan!!!'. Rojas kreeg vervolgens drie minuten tijdstraf aan zijn broek.

De Spaanse renner dacht donderdag een passend antwoord te hebben gevonden. Hij zocht een fragment op waarin Van Garderen zijn helm even afdoet, iets dat niet mag. Dat deelde hij op Twitter.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Weening stapt af
Pieter Weening gaat vrijdag niet meer van start in Catalonië. De wielrenner van Roompot - Nederlandse Loterij kwam donderdag in de vierde etappe ten val en liep daarbij een diepe wond aan een knie op. 

De wond is gehecht, maar Weening wil geen risico nemen. De Fries wil tijd nemen om te herstellen voor de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik, meldt zijn ploeg. (FOX Sports)

Dubbelslag Valverde in Catalonië

24 maart 2017
Dubbelslag Valverde in Catalonië
Alejandro Valverde heeft vrijdag opnieuw toegeslagen in de Ronde van Catalonië. De 36-jarige kopman van Movistar schreef de vijfde etappe op...