Het is ongemeen spannend in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Zeven teams maken elkaar het leven zuur, omdat er maar vier directe tickets voor het eindtoernooi in Rusland te vergeven zijn.

De komende nacht zullen de meeste ogen gericht zijn op Chili. De winnaar van de laatste twee edities van de Copa América is vorige week in een lastige situatie verzeild geraakt.

Door de 1-0 nederlaag tegen Argentinië is Chili naar de zesde plaats gezakt, een klassering die aan het eind van rit helemaal niets oplevert. De uiteindelijke nummer vijf van de groep speelt play-offs tegen het beste team van de Oceanië-poule.

Chili moet dus scherp zijn in het vervolg van de kwalificatiereeks. Wat dat betreft is Venezuela de ideale tegenstander. De Venezolanen staan laatste in de immer sterk bezette groep en zijn nagenoeg kansloos voor een WK-ticket.

Afhankelijk van concurrentie
De voortekenen zijn goed voor Chili, dat de laatste vier onderonsjes met Venezuela won. Maar uiteraard is de ploeg van Juan Antonio Pizzi afhankelijk van de concurrentie.

Met name het duel tussen Ecuador (dat net als Chili 20 punten heeft) en Colombia (21 punten) zal met bovengemiddelde interesse worden gevolgd door de Chilenen. (FOX Sports)

Gerelateerd