Pelle van Amersfoort (l) en Jerry St. Juste
Pelle van Amersfoort (l) en Jerry St. Juste - © Pro Shots

Heerenveen-duo bezorgt Jong Oranje overwinning

24 maart 2017
Jong Oranje heeft vrijdagmiddag in het Spaanse stadje San Pedro del Pinatar een oefeninterland tegen Finland met 2-0 gewonnen.

Twee spelers van sc Heerenveen maakten in de tweede helft het verschil. Verdediger Jerry St. Juste opende na vijftig minuten de score en middenvelder Pelle van Amersfoort tekende in de slotfase voor de 2-0.

Bij Finland stond middenvelder Fredrik Jensen van FC Twente in de basis. De Nederlandse bondscoach Art Langeler had onder anderen tweevoudig international Bart Ramselaar opgesteld.

Langeler liet daarnaast acht spelers debuteren in Jong Oranje, onder wie Van Amersfoort. De middenvelder van Heerenveen luisterde zijn eerste optreden in de ploeg op met een doelpunt.

'Even wennen'
"We zijn gestart met een nieuw team en veel jongens hebben nog niet samen gespeeld. Dat is even wennen, maar ik ben tevreden over het team. Het was een goede en verdiende overwinning", zei Langeler, die vorige maand definitief werd aangesteld als bondscoach van Jong Oranje.

Hij zat de afgelopen drie interlands al als interim-bondscoach op de bank, nadat Fred Grim in september was doorgeschoven naar de staf van het 'grote' Oranje.

Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK van komende zomer. Maandag oefent de ploeg van Langeler in Spanje nog tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk.

De oefeninterlands dienen als voorbereiding op de kwalificatiereeks voor het EK 2019, dat voor Jong Oranje op 1 september begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Engeland. (ANP)