Het is onzeker of Stefan de Vrij zaterdag met het Nederlands elftal tegen Bulgarije kan spelen in de WK-kwalificatie.

De centrale verdediger van Lazio heeft nog steeds last van een blessure aan zijn scheenbeen. De Vrij zal vrijdagavond ook niet de volledige training meedoen met zijn ploeggenoten in het Vasil Levski-stadion van Sofia.

"Het is eigenlijk een heel onschuldige blessure", zei bondscoach Danny Blind. "Normaal zakt zo'n bloeduitstorting weg, maar dat gebeurt maar niet met Stefan. Daardoor kan hij zijn voet niet vrij bewegen. En dat is niet handig als je moet voetballen."

"Misschien is het zaterdag na een nachtje slapen allemaal anders. Het voordeel is wel dat er niets stuk kan gaan in zijn scheenbeen."

De Ligt of Hoedt
Blind kan De Vrij goed gebruiken tijdens de vijfde wedstrijd van Oranje in de WK-kwalificatie. Hij mist tegen de Bulgaren ook al de geblesseerde centrumverdedigers Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma.

De bondscoach wilde nog niet zeggen wie De Vrij zou moeten vervangen. Het zou debutant Matthijs de Ligt kunnen zijn.

"Het klopt dat ik het liefst met een rechtsbenige en linksbenige centrale verdediger voetbal", zei hij. "Maar nood kan natuurlijk altijd wet breken." (FOX Sports/ANP)

Deschamps wimpelt Benzema af

24 maart 2017
Deschamps wimpelt Benzema af
Didier Deschamps heeft geen zin om Karim Benzema van repliek te dienen. De spits behoort al ruim een jaar niet meer tot de Franse selectie en...