Patrick Kluivert
Patrick Kluivert - © Pro Shots

'Patrick Kluivert wordt afgeperst door goksyndicaat'

25 maart 2017
Patrick Kluivert wordt al enkele jaren gechanteerd door een goksyndicaat, waar hij nog een schuld van 865.000 euro open heeft staan. Dit schrijft de Volkskrant zaterdagochtend.

De huidig technisch directeur van Paris Saint-Germain zou in 2011 en 2012, toen hij trainer was van de beloften van FC Twente, een schuld hebben opgebouwd door wekelijks in te zetten op onder meer wedstrijden van het eerste elftal van de Tukkers.

"Tussen oktober 2011 en mei 2012 gaat Kluivert 1.084 weddenschappen aan voor meer dan 2,4 miljoen euro", schrijft de Volkskrant. "Hij verliest 5 ton. Als hij later dat jaar meer dan 1 miljoen euro bij de criminelen in het rood staat, komt de klap."

'Slachtoffer'
Er zijn volgens justitie geen aanwijzingen dat Kluivert betrokken is bij matchfixing. Advocaat Gerard Spong meldt dat de 79-voudig international 'geen enkele strafbare betrokkenheid heeft gehad bij het manipuleren van voetbalwedstrijden' en dat hij 'uitsluitend slachtoffer is in deze zaak'.

De vermeende leider van het bewuste goksyndicaat is Daniël van 't H., die volgens justitie in Duitsland in het verleden betrokken was bij matchfixing door onder meer spelers met gokschulden aan te zetten tot het manipuleren van hun eigen wedstrijden.

In februari 2015 werden vijf leden van het syndicaat gearresteerd door de FIOD en bij huiszoekingen documenten aangetroffen die verwezen naar Kluivert. (FOX Sports)