Bondscoach Danny Blind van het Nederlands elftal zoekt de schuld voor de nederlaag in de WK-kwalificatie tegen Bulgarije bij zichzelf.

"Ik ben hier verantwoordelijk voor", zei Blind bij de NOS. "Het zal anders moeten."

Aan opstappen denkt de bondscoach voorlopig niet. Wel liet hij weten zijn eigen positie te gaan evalueren.

"Ik ben ongelooflijk teleurgesteld. Temeer omdat ik al maanden een goed gevoel had over deze wedstrijd. Omdat ik vind dat deze groep met zoveel kwaliteit in staat moet zijn om hier een goede prestatie te leveren."

"Daarom valt dit koud op mijn dak. De nederlaag op zich, maar ook de manier waarop die tot stand kwam. Dat trek ik me aan. Dan is het logisch dat je jezelf een spiegel voor gaat houden.''

Nadenken
Blind kondigde aan dat hij gaat nadenken over zijn functioneren en zijn positie. "Dat zal mijn werkgever ook gaan doen. Ik werk al bijna veertig jaar in de voetballerij en weet hoe de hazen lopen. Het is logisch dat de KNVB ook gaat nadenken, daar zijn de mensen die beslissingen moeten nemen voor. Ik ga nadenken over mezelf, over mijn keuzes en hoe ik heb gefunctioneerd.''

Blind kon geen antwoord geven op de vraag waarom Oranje zo futloos en slecht voetbalde in Sofia. "We hebben het niet kunnen omdraaien. We voetbalden stroef en konden de vrije mensen niet vinden. Dit had ik niet verwacht, ondanks dat we al wat personele problemen hadden en de hele week ook niet soepel liep op dat vlak. Maar dan nog hadden we meer moeten brengen, zowel ik als het team.'' (ANP)