Bas Dost
Bas Dost - © Pro Shots

Buitenlandse media: Gaan we zonder Nederland naar het WK?

26 maart 2017
Met ongeloof maar ook zeker met oog voor de harde werkelijkheid keken buitenlandse media naar Oranje. "Het is realistisch dat Nederland opnieuw een toernooi mist."

"Het gaat van kwaad naar erger met het Nederlandse voetbalelftal", schrijft Sporza, dat het duel van Oranje met de Bulgaren ‘een gedrocht van een wedstrijd' noemde.

"Het wordt almaar mistroostiger", concludeert Jan Mulder bij de Belgische omroep. "Het wordt heel lastig voor Nederland om zich te kwalificeren, maar erger vind ik het vertoonde spel."

De Ligt
Engelse media koppen op 'het nachtmerriedebuut' van Matthijs de Ligt. The Guardian haalt fijntjes aan dat de zeventienjarige Ajacied pas twee keer basisspeler was in de competitie bij zijn club Ajax.

Ook het Franse L'Équipe gaat in op de keus voor de jonge verdediger. "Het is een gok die erg slecht uitpakt voor Danny Blind. Na deze nederlaag is het risico reëel dat Nederland na het EK opnieuw een toernooi mist."

Marca gaat een stapje verder. "Robben en Nederland hebben zichzelf voor schut gezet in Bulgarije", aldus het Spaanse medium.

Klassieker
Bild haalt een klassieker uit de kast. "Nederlaag voor Robben in Bulgarije. Gaan we zonder Nederland naar het WK?" (FOX Sports)