Duitsland blijft maar winnen in de WK-kwalificatie. In en tegen Azerbeidzjan zegevierde de formatie van bondscoach Joachim Löw met 1-4.

Daardoor blijft Die Mannschaft groep C aanvoeren, met vijftien punten uit vijf duels. De tegentreffer van Dimitrij Nazarov, actief in Duitsland bij Erzgebirge Aue, betekende overigens wel de eerste tegentreffer in deze cyclus.

Nazarov maakte de gelijkmaker nadat André Schürrle de score had geopend. De aanvaller van Borussia Dortmund trof voor het eerst doel voor de Duitsers sinds 13 juni 2015, in de wedstrijd tegen Gibraltar.

Nog voor rust liep de wereldkampioen uit naar 1-3 door doelpunten van Thomas Müller en Mario Gómez. Diep in de tweede helft bepaalde Schürrle de eindstand op 1-4.

Tsjechen halen uit
Tsjechië haalde met 0-6 uit tegen San Marino. Antonin Barak en Vladimir Darida scoorden twee keer. De overige goals kwamen op naam van Theodor Gebre Selassie en Michael Krmencik.

Noord-Ierland blijft tweede in de poule, met twee punten voorsprong op de Tsjechen. De thuiswedstrijd tegen Noorwegen werd met 2-0 gewonnen.

Jamie Ward opende in de tweede minuut de score. Conor Washington was een half uur later ook trefzeker.

Noorwegen kan deelname aan het WK zo goed als zeker vergeten. In 1998 deed Noorwegen voor het laatst mee aan het WK. (FOX Sports/ANP)