Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann - © Pro Shots

Buitenlandse bondscoach? "Alle opties zijn een optie"

26 maart 2017
De KNVB sluit een buitenlandse opvolger van Danny Blind niet uit. "Alle opties zijn een optie", liet commercieel directeur Jean-Paul Decossaux weten op een persconferentie.

"We hebben een korte en een lange termijn. Dat zal niet in een week klaar zijn. Uiterlijk juni willen we het voor elkaar hebben", aldus Decossaux.

Op 9 juni speelt het Nederlands elftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Eind mei oefent Oranje tegen Marokko.

In de wandelgangen wordt onder meer de naam van Jürgen Klinsmann genoemd, die sinds zijn vertrek bij de Verenigde Staten beschikbaar is.

Veel geschikte Nederlandse kandidaten liggen vast. Frank Rijkaard voelt weinig meer voor een loopbaan als trainer en Ruud Gullit botste recent met technisch directeur Hans van Breukelen.

Frank de Boer wil voorlopig graag als clubtrainer aan de slag en niets wijst er op dat Louis van Gaal zijn pensioen wil uitstellen voor een terugkeer naar de nationale ploeg. Ronald Koeman is sowieso niet beschikbaar.

Decossaux gaf tevens aan dat de dubbelbenoeming van Guus Hiddink en Danny Blind ongelukkig heeft uitgepakt. "Die beslissing is achteraf niet gelukkig geweest. Daar hebben we spijt van." (FOX Sports/ANP)