Dustin Johnson
Dustin Johnson - © ANP

Johnson met fraaie zege op zak richting Masters

27 maart 2017
Dustin Johnson verkeert in de vorm van zijn leven. De beste golfer van de wereld boekte in Austin zijn derde toernooizege op rij, door ook het Dell Match Play te winnen.

De 32-jarige Amerikaan versloeg zondag in de finale van het met bijna 10 miljoen dollar gedoteerde toptoernooi uit de World Golf Championships de Spanjaard Jon Rahm.

Voorsprong
Johnson nam op de derde hole een voorsprong en stond na acht holes zelfs met vijf punten voor. Rahm kwam daarna op stoom en wist zijn achterstand terug te brengen tot één hole verschil. Op de laatste twee holes hielden beide golfers elkaar echter in evenwicht, zodat Johnson weer een grote overwinning kon vieren.

De aanvoerder van de wereldranglijst speelde afgelopen week 112 holes in Texas en stond geen enkele keer op achterstand.

Masters
Johnson heeft nu alle vier WGC-toernooien, de grootste evenementen na de majors, een keer gewonnen. Hij begint volgende week als topfavoriet aan de Masters op Augusta. De golfer uit South Carolina gaat daar voor zijn tweede majorzege, nadat hij afgelopen jaar de US Open had gewonnen.

Joost Luiten werd in Texas al in de groepsfase uitgeschakeld na twee nederlagen en een zege. Door de vroege exit staat hij niet in de top vijftig van de wereldranglijst en mist hij daardoor de Masters. (FOX Sports/ANP)