Jong AZ kan de champagne koud zetten. Bij winst op Jong Vitesse maandagavond worden de Alkmaarders de eerste kampioen van de heropgerichte Tweede Divisie.

Jong AZ kan de titel pakken met een overwinning in Arnhem, nadat concurrenten De Treffers en VVSB afgelopen weekend puntenverlies leden.

Indrukwekkend 
De ploeg van Martin Haar is bezig aan een indrukwekkend seizoen en heeft uit 27 wedstrijden al 65 punten veroverd. Runner-up GVVV volgt op twintig punten achterstand en heeft een duel meer gespeeld.

De Treffers (26 wedstrijden), Katwijk (28 wedstrijden) en Kozakken Boys (28 wedstrijden) hebben 42 punten verzameld. VVSB staat nu zesde met 41 punten uit 26 duels.

Jong AZ verloor dit seizoen slechts twee duels. Na de laatste nederlaag - de 2-3 tegen Jong Sparta in de laatste wedstrijd voor de winterstop - morste de ploeg slechts twee punten in negen duels.

Tanković
Kijkende naar de heenwedstrijd in Alkmaar, hoeft Jong AZ niet te vrezen dat de goede serie maandag ten einde komt. De koploper won begin oktober met maar liefst 5-0 van de huidige nummer zestien van de ranglijst. Muamer Tanković was goed voor vier van de vijf treffers. (FOX Sports)