Masahiro Tanaka
Masahiro Tanaka - © ANP

Opening Day in het teken van divisieclashes

28 maart 2017
De lente is begonnen, en dus is het tijd voor Opening Day in de MLB. Zondag krijgen de fans twee heerlijke divisiewedstrijden op de aftrap van het honkbalseizoen voorgeschoteld. Helaas is dat zonder Nederlander Didi Gregorius, die met een schouderblessure kampt.

Na de voor Nederland succesvolle World Baseball Classic gaan de dertig teams in de Major Leagues weer aan de slag. Na 108 jaar droogte won Chicago Cubs vorig seizoen eindelijk weer eens de World Series.

Gaan de voormalig lovable losers op herhaling, of krijgen we een nieuwe kampioen?

Tampa Bay Rays – New York Yankees
St. Petersburg, Florida is dit jaar het podium van de openingswedstrijd in de MLB. Recordkampioen New York Yankees gaat op bezoek bij de Rays, dat een erbarmelijk seizoen snel wil doen vergeten.

De Bronx Bombers eindigden weliswaar op een straatlengte voorsprong van de Rays (84-78 tegenover 68-94), maar konden zich niet plaatsen voor de play-offs. De oorzaak daarvan is de traditioneel ijzersterke American League East.

De grote afwezige tijdens deze wedstrijd is Didi Gregorius. De korte stop moet het begin van het seizoen wegens een schouderblessure missen en keert naar verwachting medio mei weer terug in de selectie. Werper Masahiro Tanaka, grote afwezige bij Japan tijdens de WBC, staat op de heuvel voor de Yankees.

Arizona Diamondbacks – San Francisco Giants
Later op de avond komt bondscoach Hensley Meulens in actie met zijn San Francisco Giants. De hitting coach van de kampioen van 2010, 2012 en 2014 komt met een goed gevoel terug, na de halve finale-plek op de WBC.

De Giants, die vorig seizoen door World Series-winnaar Chicago Cubs uitgeschakeld werden in de play-offs, onmoeten Arizona Diamondbacks. De Dbacks deden het aanzienlijk minder met slechts 69 overwinningen.

Gelijke tred volgen met aartsrivaal Los Angeles Dodgers is het devies voor de Giants.

Opening Day is zondag LIVE te zien op FOX Sports 6. Tampa Bay Rays – New York Yankees begint om 19.00 uur en Arizona Diamondbacks – San Francisco Giants om 22.00 uur.