Louis van Gaal en Dick Advocaat
Louis van Gaal en Dick Advocaat - © Pro Shots

Dick Advocaat: "Louis van Gaal moet bondscoach worden"

27 maart 2017
Ook voormalig bondscoach Dick Advocaat pleit voor Louis van Gaal als de opvolger van de ontslagen Danny Blind.

"Louis van Gaal moet bondscoach worden", liet de Haagse trainer van Fenerbahçe weten aan de NOS. "Hij heeft er de leeftijd en ervaring voor. Je moet deze job niet onderschatten. Niet iedereen is er geschikt voor."

De naam van Van Gaal, die bij het WK van 2014 Oranje naar de derde plaats leidde, viel maandag veelvuldig. Zelf liet de voormalig bondscoach niets van zich horen.

Van Gaal besloot na zijn vertrek bij Manchester United vorig jaar mei een 'sabbatical' te nemen, maar zei begin dit jaar dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer terugkeert in de voetballerij.

Van Gaal aanwezig in Arena
Advocaat reageert niet op de vraag of hijzelf beschikbaar zou zijn als de KNVB hem polst. De KNVB laat weten zich na de wedstrijd tegen Italië pas te gaan buigen over de definitieve opvolging van Blind.

Pikant detail: Van Gaal is dinsdag aanwezig in de Arena. Fabio Capello en hij wonen op uitnodiging van Clarence Seedorf, die officieel wordt afgezwaaid als international, de wedstrijd tegen de Italianen bij.

Seedorf debuteerde onder Louis van Gaal in 1992 bij Ajax. Samen wonnen ze in 1995 de Champions League met de Amsterdamse ploeg. Capello en Seedorf werkten samen bij Real Madrid en later bij AC Milan. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd