Kylian Mbappé (rechts)
Kylian Mbappé (rechts) - © Pro Shots

Henry over 'nieuwe Henry': "Oeh la la, wat is Mbappé goed"

27 maart 2017
Koppel snelheid aan een enorme dosis talent en de Franse nationaliteit en je wordt als aanstormende wereldtopper al snel vergeleken met Thierry Henry. Zo ook Kylian Mbappé. Henry zelf is groot fan van de jongeling.

Nadat de voormalige grootheid tegenover Canal Plus aangeeft dat hij geen voorstander is van dergelijke vergelijkingen, volgt een lofzang op de kwaliteiten van de pas 18-jarige Mbappé, die tegen Luxemburg debuteerde in de Franse nationale ploeg.

"Mijn hemel, wat is hij goed. Oeh la la... Ik heb hem ontmoet en hij gaf me de indruk dat er een goede kop op zit", aldus Henry, tegenwoordig assistent-bondscoach van België. "Ik hou ervan om hem te zien spelen. Hij denkt na."

Intelligentie
"Dat stoort me soms. We hebben het over spelers en zeggen 'hij is snel, sterk, kan hoog springen'. Je hoort nooit iets over hoe intelligent een speler is. Dat irriteert me."

"Als ik Mbappé zie dribbelen, zie je hem nadenken. Hij denkt na als hij op het veld staat en voor mij is dat de belangrijkste kwaliteit in een speler. Ja, hij is snel. Maar hij denkt ook na, gebruikt zijn hersenen. Dat is een teken dat hij ver kan komen."

Scout Sergio Ramos
Mbappé staat er ook bijzonder goed op bij de (vriendschappelijke) tegenstander van Les Bleus van dinsdag, Spanje. 

Sergio Ramos zou volgens diverse Spaanse media tegen bondscoach Julen Lopetegui hebben gezegd dat hij wil spelen, hoewel de Real Madrid-verdediger aanvankelijk rust zou krijgen. De reden: Mbappé.

"Ik wil met eigen ogen zien of Mbappé al goed genoeg is voor Real Madrid", zou Ramos tegen Lopetegui hebben gezegd. Het supertalent wordt nadrukkelijk in verband gebracht met 'De Koninklijke'. (FOX Sports)

Gerelateerd