Ruud Gullit staat open voor het bondscoachschap van Oranje. Dit ondanks de soap rondom hem en de KNVB in augustus 2016.

"Ik denk dat iedereen die deze baan krijgt aangeboden, hem accepteert", aldus Gullit tegenover beIN SPORTS over de vacante trainerspositie bij het Nederlands elftal. "Het is een eer om coach te zijn van de nationale ploeg."

"Ik wilde Oranje al eerder helpen", verwijst de 54-jarige Amsterdammer naar de episode van vorig jaar. Toen stond hij open voor het assistentschap, maar kwam er niet uit met technisch directeur Hans van Breukelen.

'Hoop namen'
"Wat ze (de KNVB, red.) op dit moment doen, weet niemand. Er circuleren een hele hoop namen. Mijn naam zit daar ook tussen. Ik zie wel wat er gebeurt."

"Allereerst moet er aan de KNVB-top duidelijkheid komen. Op dit moment is het een ramp wat daar gebeurt. Veel mensen zijn afgetreden. Niemand weet wie er verantwoordelijk is. Dus dat zou een goed begin zijn."

Terek Grozny
Gullit zat in 2011 voor het laatst in de dug-out, bij het Russische Terek Grozny. Daarvoor zwaaide hij de scepter bij achtereenvolgens Chelsea, Newcastle United, Jong Oranje, Feyenoord en LA Galaxy.

Alleen bij Chelsea boekte hij succes, met de winst van de FA Cup in het seizoen 1996/1997. (FOX Sports)

De Kuip: 80 jaar voetbalhistorie

27 maart 2017
De Kuip: 80 jaar voetbalhistorie
Stadion De Kuip bestaat maandag exact tachtig jaar. Het onderkomen van Feyenoord diende in die acht decennia als speellocatie van vele historische...