Samenvatting Jong Vitesse - Jong AZ

Büttner stelt titel Jong AZ nog even uit met goal en assist

27 maart 2017
Het scheelde luttele seconden. Jong AZ leek zich maandag tot allereerste kampioen van de Tweede Divisie '2.0' te kronen, maar moet door de gelijkmaker van Jong Vitesse in blessuretijd nog even wachten: 2-2.

Alexander Büttner ontpopte zich tot plaaggeest van de Alkmaarders, met een goal en assist in de slotfase. Zeven minuten voor tijd schoot de gelegenheidslinksbuiten fraai raak uit een vrije trap (1-1), om de bal in blessuretijd panklaar op het voorhoofd van Arshak Koryan te leggen (2-2).

Goal Lewis
Fernando Lewis had dik vijf minuten voor rust de score geopend op Papendal, met zijn gebrek aan sfeer een ondankbare locatie om een eventueel kampioenschap te vieren. De tot rechtsbuiten omgeturnde rechtsback omspeelde doelman Jeroen Houwen en schoof de bal in het lege doel: 0-1.

Fernando Lewis schuift binnen voor de 0-1 | Pro Shots

In de tweede helft nam Jong Vitesse het initiatief over, maar de grote kansen waren voor de bezoekers. Nick Doodeman had echter te veel tijd nodig, terwijl Calvin Stengs de lat raakte.

Nadat Büttner gelijk had gemaakt leek rechtsback Robin Schouten de bezoekers alsnog naar de zege (1-2) - en dus het kampioenschap - te schieten. Maar in de derde minuut van de blessuretijd zette Koryan een streep door dat scenario.

Martin Haar baalt | Pro Shots

Twee titelscenario's
Zondag krijgt Jong AZ een nieuwe kans zijn eerste seizoen in de voetbalpiramide te bekronen met een titel, als VVSB op bezoek komt bij de ploeg van Martin Haar. Een punt is dan genoeg.

De Alkmaarders kunnen echter ook zonder te spelen kampioen worden, als De Treffers zaterdagavond punten morst op bezoek bij BVV Barendrecht. (FOX Sports)