Chapecoense na vliegramp alsnog tegen Atlético Nacional
Chapecoense na vliegramp alsnog tegen Atlético Nacional - © ANP

Chapecoense na vliegramp alsnog tegen Atlético Nacional

28 maart 2017
Ruim vier maanden nadat Chapecoense en Atlético Nacional tegenover elkaar zouden staan in de finale van de Copa Sudamericana, komt het alsnog tot een duel tussen de Braziliaanse en Colombiaanse clubs.

De ploegen duelleren in twee wedstrijden om de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Supercup. Chapecoense heeft vanwege de bijzondere omstandigheden toestemming gekregen om in de eigen Arena Condá te spelen, die eigenlijk te klein is voor zo'n duel.

Beide clubs zouden eind vorig jaar strijden om de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League. Op 28 november stortte het vliegtuig met de selectie van Chapecoense echter neer, op weg naar Colombia.

Op aandringen van Atlético Nacional besloot de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol als eerbetoon Chapecoense uit te roepen tot winnaar van het toernooi.

Slechts zes van de 77 passagiers overleefden de vliegramp, onder wie drie spelers. Centre Neto en Alan Ruschel kregen dit seizoen weer een rugnummer bij de club. Tweede doelman Jackson Follmann moest echter een deel van zijn been laten amputeren. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd