Mathew Leckie viert de 2-0 van Australie
Mathew Leckie viert de 2-0 van Australie - © ANP

Australië voert druk op Van Marwijk op

28 maart 2017
Australië en Japan hebben dinsdag in de WK-kwalificatie geen misstap begaan. Beide landen wonnen en voerden daarmee de druk op het Saudi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk op.

De Australiers wonnen vrij gemakkelijk van de Verenigde Arabische Emiraten (2-0). Jackson Irvine opende in de zevende minuut de score. De tweede treffer viel twaalf minuten voor tijd en kwam op naam van Mathew Leckie.

Direct na het duel diende Mahdi Ali, bondscoach van de Emiraten, zijn ontslag in. "Ik heb vijf jaar lang mijn best gedaan. Dit is het moment om te stoppen", zei hij.

Japan
Japan maakte in de thuiswedstrijd tegen Thailand ook geen fout: 4-0. Binnen twintig minuten was het al 2-0 door doelpunten van Shinji Kagawa en Shinji Okazaki.

Yuya Kubo maakte in de tweede helft de derde treffer en Maya Yoshida. oud-speler van VVV-Venlo, bepaalde in de slotfase de eindstand.

De voorsprong van koploper Japan op Australië in groep B van het Aziatische kwalificatietraject blijft zo drie punten bedragen. Saudi-Arabië kan later op dinsdag bij winst op Irak in punten weer naast Japan komen.

De nummers één en twee in de eindstand plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Rusland, de nummer drie is veroordeeld tot het spelen van play-offs. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd