Messi heeft woorden met grensrechter Marcelo van Gasse
Messi heeft woorden met grensrechter Marcelo van Gasse - © Pro Shots

Lange schorsing Messi na uitschelden grensrechter

28 maart 2017
Argentinië moet het vier WK-kwalificatieduels stellen zonder Lionel Messi. De vedette is door de FIFA geschorst, omdat hij tijdens het duel met Chili een assistent-scheidsrechter zou hebben uitgescholden.

De aanvaller van Barcelona was aan het eind van het duel boos op grensrechter Marcelo van Gasse, nadat de Braziliaan hem terugvlagde wegens een vermeende overtreding.

Na de wedstrijd ging Messi ook nog verhaal halen bij de andere assistent-scheidsrechter Dewson Silva. Hij weigerde bovendien om Van Gasse een hand te geven.

Tv-beelden
Scheidsrechter Sergio Ricci meldde na afloop niets op het wedstrijdformulier over het incident. Op tv-beelden, die door de Argentijnse krant La Nación online werden gezet, zou te zien en te horen zijn dat Messi stevige scheldwoorden gebruikte.

Naar aanleiding van de beelden besloot de FIFA een onderzoek te starten. Messi mist de wedstrijden tegen Bolivia (uit), Uruguay (uit), Venezuela (thuis) en Peru (thuis). Daarnaast moet de 29-jarige superster een boete van 10.000 Zwitserse frank (9.350 euro) betalen.

Beroep
De Argentijnse ploeg toonde zich bij monde van teamsecretaris Jorge Miadosqui 'verrast' en 'ongelukkig met de manier waarop te werk is gegaan, met slechts enkele uren te gaan tot de wedstrijd tegen Bolivia'. "We gaan in beroep."

De Argentijnen staan derde in de WK-kwalificatiepoule, met twee punten voorsprong op Ecuador en Chili, die vijfde en zesde staan. Ook die landen komen komende nacht in actie.

In de Zuid-Amerikaanse zone plaatsen de eerste vier landen zich direct voor het WK, de nummer vijf speelt een play-off met een land uit de kwalificatiereeks van Oceanië. (FOX Sports)