Italië viert de 1-1 van Éder, terwijl Quincy Promes (rechts) balend terugloopt richting middenlijn
Italië viert de 1-1 van Éder, terwijl Quincy Promes (rechts) balend terugloopt richting middenlijn - © Pro Shots

Oranje toont tekenen van herstel ondanks nieuwe nederlaag

28 maart 2017
Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd een roerige week af te sluiten met een oefenzege op Italië. Ondanks de 1-2 nederlaag toonde Oranje echter tekenen van herstel.

Interim-bondscoach Fred Grim had vier wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het debacle tegen Bulgarije. Kenny Tete, Wesley Hoedt, Jeremain Lens en Memphis Depay begonnen in de basis. Rick Karsdorp, Matthijs de Ligt, Bas Dost en Arjen Robben maakten voor hen plaats.

Het opgefriste Oranje begon enthousiast en had na tien minuten eindelijk eens het geluk aan zijn zijde. Een schot van Quincy Promes werd geblokt door Leonardo Bonucci, maar belandde via Alessio Romagnoli alsnog in het doel: 1-0.

Razendsnel gelijk
Lang duurde de voorsprong echter niet, 64 seconden(!) later lag de bal aan de overzijde in het net. Hoedt kopte een hoge bal pardoes in de voeten van Éder, die van buiten de zestien laag en hard raak schoot: 1-1.

Wesley Hoedt | Pro Shots

Het was één van meerdere slippertjes van de wankel ogende Oranje-defensie voor rust. Aanvallend zag het er aardig uit bij de ploeg van Grim, in verdedigend opzicht een stuk minder.

Ook bij de 1-2 vervulde Hoedt een negatieve hoofdrol. Bonucci maakte weliswaar een overtreding op de Lazio-verdediger, maar die had zich daar met zijn Serie A-ervaring beter tegen kunnen wapenen. Nu kon zijn Italiaanse opponent van dichtbij vrij binnenwerken.

Memphis Depay baalt van de 1-2 van Leonardo Bonucci | Pro Shots

Hoopgevend
Ook Oranjes begin van de tweede helft was hoopgevend, maar meer dan een aardige kans van Promes leverde het niet op. Aan de andere kant had Nederland het geluk dat Andrea Belotti voor eigen succes ging, in plaats van de bal over te laten aan mede-invaller Roberto Gagliardini, die er veel beter voor stond.

Met een beetje geluk had Nederland daarna nog gelijkgemaakt via de ingevallen Wesley Sneijder, maar hij had even goed aan de andere kant kunnen vallen, toen Leonardo Spinazzola in kansrijke positie op Zoet mikte.

Fred Grim | Pro Shots
 

De 1-2 nederlaag was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld, maar bij de KNVB zal men opgelucht zijn over de getoonde progressie in aanvallend opzicht. (FOX Sports)

Gerelateerd