Zweden heeft dinsdagavond op verrassende wijze de oefeninterland tegen Europees kampioen Portugal gewonnen.

De tegenstander van Oranje in de WK-kwalificatie zegevierde in Funchal met 2-3, na een achterstand van 2-0 bij de rust. Het winnende doelpunt kwam in de extra tijd op naam van Joao Cancelo, die zijn eigen doelman passeerde.

In de eerste helft was er voor Portugal door treffers van Cristiano Ronaldo en Andreas Granqvist (eigen doel) nog niets aan de hand.

Funchal is inmiddels de 86ste stad waarin Ronaldo in zijn loopbaan tot scoren kwam (in alle competities, met club en land). Hij werd op 5 februari 1985 in deze stad geboren.

Claesson belangrijk
Na de pauze vocht Zweden opvallend sterk terug. Dankzij twee treffers van Viktor Claesson kwamen de bezoekers op gelijke hoogte waarna Cancelo het duel ook nog een onverwachte winnaar bezorgde.

Sam Larsson (sc Heerenveen) werd in de 67ste minuut gewisseld. Acht minuten eerder was Ronaldo bij de thuisploeg naar de kant gegaan.

Debuut Jensen
FC Twente-aanvaller Fredrik Jensen heeft gescoord tijdens zijn debuut voor Finland. In en tegen Oostenrijk zorgde hij voor de 1-1.

Na een uur spelen kwam de aanvaller in het veld. Een kwartier later maakte hij zijn eerste interlanddoelpunt. De 1-1 bleek ook de eindstand in Innsbruck.

Amrabat
Ook Sofyan Amrabat debuteerde, in het shirt van Marokko. De FC Utrecht-middenvelder startte in de basis tegen Tunesië. Het werd 1-0. Karim El Ahmadi bleef op de bank.

Dumic
Nog een debutant. Dit keer Dario Dumic bij Bosnië-Herzegovina. De N.E.C.-verdediger deed negentig minuten mee in de 1-2 zege op Albanië. (FOX Sports/ANP)