Samenvatting Brazilië - Paraguay

Brazilië boekt ticket voor WK na zege op Paraguay

29 maart 2017
Brazilië heeft zich geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. De Seleção was in São Paulo met 3-0 te sterk voor Paraguay.

Brazilië gaat aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep met 33 punten uit veertien wedstrijden. Colombia is runner-up met 24 punten, terwijl Uruguay en Chili een punt minder hebben gesprokkeld.

De eerste vier zullen zich plaatsen voor het WK in Rusland. Nummer vijf, op dit moment Argentinië met 22 punten, speelt een play-off.

Hulp
Brazilië had de hulp nodig van de concurrentie om zich dinsdagnacht al te plaatsen. Ecuador en Chili zouden hebben moeten verliezen. Hoewel het eerste land met 0-2 onderuit ging tegen Colombia, zegevierde Chili met 3-1 tegen Venezuala.

Laagvlieger Peru stak echter de helpende hand toe door met 2-1 van Uruguay te winnen, waardoor Brazilië alsnog zeker is van kwalificatie.

Goede spoor
Philippe Coutinho zette de thuisploeg tegen Paraguay na ruim een half uur op het goede spoor. De middenvelder van Liverpool opende de score met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied.

Neymar verprutste tien minuten na rust de kans om de voorsprong te verdubbelen door een penalty te missen. De Barcelona-ster maakte echter zijn foutje binnen de kortste keren goed. Na een fraaie rush langs de zijlijn schoot hij via het been van een verdediger raak. Marcelo maakte vlak voor tijd de 3-0. (FOX Sports)